Dan glasbenega agenta

S kolegico Hano čakava na solidarnostni prevoz preko znane aplikacije. K nama pristopi voznik z neverjetno prijaznim in profesionalnim nastopom. Huh, tole bo pa dober prevoz! Še en fant prisede in že letimo proti Kopru. Nekaj debate, delitve pomembnih povezav in majhen coworking zaživi že v tisti uri. Poslovimo se v dobrem razpoloženju. Naju čaka najprej sestanek s še eno kolegico na Obali, ki dela podobno – oživlja glasbeno sceno mladih na različne načine. Hitro najdemo skupne točke, ko zasedemo čudoviti letni vrt Centra mladih Koper. Besede tečejo in sklenemo majhno zavezo medsebojne pomoči.

Cepetava po Kopru in čas je za kosilo. Odlična veganska pica s tartufi in čez seveda izborna primorska kava. Sončiva ude in klepetava v čakanju na srečanje z novinarko, ki bo naredila intervju z bandom. Nataša uleti in midva jo mahneva proti prostoru večernega koncerta, Hana pa v priprave na večer. Koprski študenti so odlično izkoristili prostor svojega novega skate parka, kjer bo kmalu odmevalo. Tri zasedbe so napovedane in vse so glasne in jezne. Za te čase. Prvič danes srečam dečke iz Sickbreed, s polnim avtomobilom robe so pridrsali iz Ljubljane in čas je za zlaganje opreme in potem na pogovor z Natašo. Izginejo za vogal in imam čas za digitalno delo. Ob 17:00 je dogovor z Decline The Fall, da gre ven nov video in vsaka pomoč je dobrodošla. Delim fantastični material po naših mrežah, vmes poslušam glasbo in občudujem našo Roglo na posnetkih. Vmes se zavem, da sem svoj dragi hoodie Iron Maiden pozabil v prvi kavarni in že letim nazaj čez Koper (Trugoslav bi bil jezen). Upam, da je še tam. Točno na sedežu me čaka. Huh! Gremo nazaj v Skate park. Poklikano je vse, čas za še eno kavo. Urejam plejlisto Scratch na platformi Deezer, dodajam povsem sveže slovenske metalce KPC, ki so me prejšnji teden sezuli. Koliko dobre glasbe delamo v Sloveniji!

Ura je čas za tonsko vajo. Koprski organizatorji so uredili zelo spodobno ozvočenje in lep set luči. Tole bo hudo! Končno bodo Sickbreed igrali na tehniki, ki so jo zaslužijo! Sonce je še na nebu, počasi tone proti počitku, ko se zaslišijo ostri rifi, težke bas linije in močen kick. Ja, tole bo grmelo in žgalo! Fantje vznemirjeni pred špilom, kar je običajno, dajmo jim mir. Intervju je za njimi, zdaj samo … špilaj! Ura je čas, tema se spušča nad Koper, ljudje v črnem so prišli, pleme se zbira … Band je gor, luči so, gremo!! Čudovita muzika odmeva in folk potegne v magijo glasbe. Glasba je life!