Stava je padla, spet tečem! (tek je zabava)

Takoj po koncu hišnega zapora sem bil v tako mizerni telesni kondiciji, da je bilo nujno nekaj ukreniti. Tek me je že nekaj časa spet mikal, odkar imam simpatični mali mp3 predvajalnik, da mi med drobencljanjem ne postane dolgčas. To sicer ni bil največji strah, prej to, kako se bom povsem zaležan premaknil v gibanje. Začetnik je vsak težak in tako je bilo tudi tokrat. Nekako sem se prebil čez prve tri tedne in potem so se pojavili klasični izgovori – že zgodaj zjutraj sem imel kupe sestankov in srečanj, napadla me je lenoba in tako sem spet ugasnil.

Na Šrinkovem žuru pa me je prijateljica Pika, ki je moja privatna tekaška motivatorka, izzvala s prijetno stavo. Ali bo prej hodila Miša (http://www.helpmisawalk.com/) ali bom prej podpisani pretekel 5 km? Ha! Zastavek je zanimiv – nekdo bo namreč s slovensko zastavo stal pred Parlamentom in imel poleg tega še napis: »Ponosen sem na slovensko vlado!« Če Miša prej shodi, bom stal ja, če jaz prej odtečem, potem bo stala Pika.

Danes je za mano prvič 25 minut. Seveda je bilo najtežje dvigniti rit iz tople postelje. Še dobro, da sem takoj nastavil Sepulturo v ušesa. Hladno je bilo kot pri norcih in spet sem več hodil kot tekel, vendar sem trmast. Nekako do marca ali aprila se želim spraviti v vsaj takšno približno kondicijo, da lahko dobim stavo. Vem, da Miša medtem vztrajno hodi na fizioterapije in je napoved, da v istem obdobju shodi. Šlo bo za las, že vem!

Kaj boš ti spremenila v 2015? Kaj boš ti delal drugače? Imaš dovolj vrtenja v krogih in ležerne cone udobja? Potem se pač zbrcaj v rit in nekaj naredi! V letu 2015 bo tolerance za jamravce zelo malo. Naš slogan pa je: če zmore Miša, zmoremo tudi mi!