V kaj smo dregnili?



Dogodki zadnjih 14 dni (moj in Natalijin pripor, Jernejino pridržanje, 180 stopinjski obrat družine Kaker, izdaja odvetnika Verstovška, izsiljevanja Policije in neznancev …) seveda napeljujejo na misel, da je primer “koroške deklice” veliko širši od zgolj boja za zaščito oškodovanke spolnega nasilja. Tole je zdaj samo kratka analiza z nekaj odprtimi vprašanji …

Mediji so takoj po moji aretaciji začeli vzajemno očrnitev mojega dela in imena. Javili so se anonimneži, ki so govorili o velikih vsotah denarja, ki naj bi jih zahteval za svetovanje. Vprašanje plačil (več 10.000 EUR) je bila osrednja tema, ki je v javnosti zbujala vprašanja. Boštjan Kaker je po izpustitvi iz pripora sicer svojo zgodbo nekoliko spremenil (zdaj trdi, da ni dajal denarja meni), vendar je bila škoda narejena.

Njegov oče, Zvone Kaker, je še dan pred mojo in Natalijino aretacijo s pisno izjavo potrjeval, da ga Policija izsiljuje, skupaj z odvetnikom Verstovškom in Boštjanom, da mora nas “namočiti”. Kasneje je to tudi storil, v ustni ovadbi je poleg dveh članov ekipe in Jerneje ovadil tudi Draga Kosa. Na podlagi njegove izjave je bila Jerneja pridržana.

Policija deklice ni našla. Zlatka Kaker se je z vnukinjo sama pojavila na Policiji.

Odvetnik Verstovšek je prevzel zagovorništvo Boštjana v januarju 2012 na predlog člana ekipe. Prejšnji zagovornik Iztok Drozdek je ostal samo za del projekta, obrambo v kazenski zadevi pa je prevzel Verstovšek. Na sestankih je hvalil naše delo, tako s pravnega kot strateškega dela. Po lastnih navedbah ni obiskal Boštjana nikoli v mesecu januarju in februarju, v kar težko verjamem, saj je Boštjan naučen in sedaj kot papiga ponavlja iste laži. Če boste pozorno pogledlai posnetek POP Tv z Zlatko Kaker (babico) lahko iz njene telesne govorice jasno razberete, da ne govori resnice. Zakaj člani družine Kaker lažejo?

Vpliv odvetnice Irme Pavlinič Krebs je velik. Vseh politično-odvetniških navezav še ne poznamo, bo pa vsaka dodatna informacija koristna. Poleg vseh sorodstveno/partnerskih navez je pomemben podatek, da je prijateljica iz otroštva osumljenca spolne zlorabe Antona Tuksarja, ki mu pravi “Tonči”. Pavlinič Krebsova je naredila lažno prvo tožbo za dodelitve otroka, njene laži pa je takrat sodišče v SG potrdilo in otroka dodelilo materi, Aleksandri Tuksar. Kdor bo iz arhiva Večera izbrskal članek o plesnih uspehih njenih dveh otrok (staro približno 10 let) Matica in Lene, dobi za pivo. Tam je črno na belem napisnao, kako se njuni plesni projekti financirajo, torej kdo podpira ples otrok Pavlinič. Oče obeh in mož zagovornice Irme, sodni arhivar na sodišču v SG gospod Krebs, je verbalno napadel podpisanega pred pričanjem v zadevi Kaker – v preddverju sodišča v SG.

Zgodba ima korenine konec 80ih let prejšnjega stoletja, iz časa, ko se je Slovenija oboroževala za prihajajočo osamosvojitveno vojno. Orožje je v velikih količinah prihajalo preko kontrabantarskih poti na Koroškem. Vozili so mladi fantje s kombiji in šleperji, ki imajo danes “zasluge za Slovenijo”. Anton Tuksar je dedek, ki je star 46 let. Poleg redne službe trguje z mladiči kraških ovčarjev. Za svoje pasemske pse dobiva visoke ocene na tekmovanjih v Sloveniji in ima potem visoko ceno mladičev. kakšna je ta cena, naj povedo res izkušeni kinologi. Visoke ocene Tuksarjevih kraševcev je med drugim delil tudi Rajko Rotner, poznan iz afere “Baričevič”.

Zadnji teden smo bile priče različnim provokacijam. Trije neznanci so napadli in porezali stranko Akcije!, rubežnik se je pojavil na domu Natalije nekaj dni po koncu pripora (sodne pošte Natalija ni dobila, dolg ni sporen … ), v sredo in četrtek so se zgodili še ne povsem definirani napadi na tožilko Štiblar. Način izvedbe provokacij kaže na mafijska opozorila, delno pa lahko sposobnosti napadalcev opišemo tudi kot “trenirane”, torej gre za odrasle ljudi, ki so v življenju opravili kakšno specifično usposabljanje.

Minister Gorenak je obljubil nadzor tožilstva v zadevi (celostno), zdaj je izgubil spomin, če sodimo po odgovorih pri Bojanu Požarju.

Toliko za danes.

 

Matic Munc, 7.4.2012

Foto: Soul of the Dragon